Wat veroorzaakt de network time-out en hoe los ik dit op?

Het blijven hangen op 88% tot 95% is een bekend probleem. De camera heeft dan moeite met het vinden van het juiste netwerk. Het WiFi-signaal dat de camera uitzendt voor de koppeling heeft geen internet, waardoor telefoons/tablets zelf op zoek gaan naar een ander netwerk waarop ze wel internet hebben. Uw telefoon verbindt dan ‘achter de schermen’ met uw WiFi-netwerk of met 3G/4G, waardoor de communicatie met de camera wordt verstoord.

Mobiele data uitschakelen:

• Mobiele data (3G/4G) uitschakelen (iPhone)
    • Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > en zet de schuif naast Mobiele Data uit (naar links schuiven)

• Mobiele data (3G/4G) uitschakelen (Android)
    • Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk > en zet de schuif naast Mobiele data uit (naar links schuiven)

Automatisch verbinden met WiFi-netwerken uitschakelen:

• Automatisch verbinden met WiFi-netwerken uitschakelen (iPhone)
    • Ga naar Instellingen > WiFi > en druk op de blauwe letter naast uw thuisnetwerk. Zet de schuif naast Verbind automatisch uit (naar links schuiven).
    • Indien u in het overzicht met WiFi-netwerken nog een netwerk ziet dat door de camera wordt uitgezonden, druk dan op de blauwe letter i en selecteer Vergeet dit netwerk.
  • Automatisch verbinden met WiFi-netwerken uitschakelen (Android)
    • Ga naar de WiFi-instellingen van uw mobiele telefoon en zoek uw thuisnetwerk. Selecteer deze en schakel Automatisch opnieuw verbinden uit door het vinkje weg te halen.

Om de installatie vervolgens zo soepel mogelijk te laten verlopen, kunt u het beste uw telefoon/tablet alvast verbinden met het thuisnetwerk (waarop de camera uiteindelijk ook gekoppeld dient te worden). Tijdens de installatie wordt dit netwerk automatisch ingevuld in de SW360-app.

Reset de camera door de reset-knop minimaal 10 seconden in te houden. Wacht hierna twee minuten, zodat de camera volledig de tijd krijgt om opnieuw op te starten. Tijdens het resetten dient een eventuele netwerkkabel losgekoppeld te zijn.

Volg de installatie opnieuw uit zoals beschreven in de handleiding. Nu zou deze wel tot de 100% moeten komen.

De reset-knop vindt u bij uw camera op de achterkant van uw camera of in de kabelboom. In beide voorbeelden hiernaast is de reset-knop aangegeven met nummer 6.