Instellen bewegingsdetectie

De SW360-app kan automatisch een opname starten op het moment dat deze een beweging detecteert. In dit artikel leest u hoe u de app hiervoor kunt instellen.

Pushmeldingen

Behalve een opname starten, kan de app ook pushmeldingen en e-mailnotificaties uitsturen op het moment dat de camera een beweging detecteert.
Staat bewegingsdetectie goed ingesteld, maar u ontvangt nog steeds geen pushmeldingen? Bekijk dan "Waarom ontvang ik geen notificaties op mijn telefoon/tablet?"

Wat is bewegingsdetectie?

Camera's maken gebruik van softwarematige bewegingsdetectie. Het camerabeeld wordt omgezet naar pixels. Wanneer deze pixels van kleur veranderen, ziet de camera dat als beweging.

Dit houdt in dat de camera's ook reageren op veranderingen in licht of reflecties, zoals bijvoorbeeld wanneer de lichten van een passerende auto in de camera schijnen, of wanneer het flink waait en bladeren van bomen hierdoor bewegen.

Indien u een camera door glas naar buiten laat kijken, zullen reflecties in het glas ook als beweging worden gezien.

Hoe hoger de gevoeligheid van de bewegingsdetectie, hoe minder pixels er van kleur hoeven te veranderen voordat de camera dit als een beweging zal zien.

Bewegingsdetectie instellen in de SW360-app
  • Open de SW360-app en zoek de camera waarvan u de bewegingsdetectie wilt instellen in het overzicht.
  • Druk op de drie puntjes rechtsbovenin

• Er verschijnt nu een menu met opties
  • Druk op Instellingen
  1. Bewegingsdetectie alarm
    Schakel deze instelling in om pushmeldingen te ontvangen op uw telefoon op het moment dat er een beweging wordt gedetecteerd.

2. Bewegingsdetectie gevoeligheid
    Indien de bewegingsdetectie niet gevoelig genoeg is, wordt er door de camera geen beweging gedetecteerd.
    Hoe de gevoeligheid wordt afgesteld, is totaal afhankelijk van de omgeving waarin de camera wordt geplaatst. Dit is dan ook een kwestie van even testen en uitproberen.

Hoe donkerder de omgeving, hoe hoger de gevoeligheid waarschijnlijk ingesteld moet worden.
    Wanneer u bijvoorbeeld aan een drukke weg woont waar veel auto's passeren, is het niet wenselijk om voor elke auto een push-melding te ontvangen. In dit geval zult u de gevoeligheid waarschijnlijk lager moeten instellen.

Vergeet niet de instellingen op te slaan na het aanpassen van de gevoeligheid

3. Opname
    Wanneer u deze instelling inschakelt, zal de camera de beelden gaan opnemen. Deze beelden worden opgeslagen naar de SD-kaart van de camera.
    Bij punt 4 kunt u instellen wanneer u precies wilt dat de camera opneemt.

4. Opname instellingen
    Bij deze instelling kunt u bepalen wanneer u wilt dat de camera beelden opneemt. U kunt kiezen uit:
    1. Bewegingsdetectie opname
      Bij deze instelling gaat de camera automatisch opnemen wanneer er een beweging gedetecteerd wordt.
    2. Continu opnemen
      Bij deze instelling zal de camera onafgebroken opnemen.