Het kan voorkomen dat de Guardian-camera offline lijkt te zijn in de Smartwares View-app zodra de smartphone buiten het eigen netwerk (of op 4G) is. Dit is waarschijnlijk omdat de instelling UPnP (Universal Plug & Play) nog uitgeschakeld staat in de instellingen van de router.

Om UPnP in te schakelen, moet er worden ingelogd in de router, naar de instellingen gegaan worden en daar is het in te schakelen.
Wanneer je niet zeker bent over het inloggen in je router en wijzigen van instellingen, raadpleeg de handleiding van je router, of neem contact op met je internetprovider voor hulp.