Installeren via de WiFi-modus

De meeste camera's en WiFi-deurbellen die werken met de Smartwares View (en OMGuard HD) apps, kunnen via WiFi-modus geïnstalleerd worden. Dit betekent simpelweg dat ze ten behoeve van de installatie hun eigen WiFi netwerkje uitzenden.

Natuurlijk schuilt er geen internet achter dat WiFI-netwerkje; het is geen een signaal. Maar dit stelt de camera er toe in staat om verbinding te leggen met je smartphone.

Het WiFi-netwerkje van de camera zelf.

Voordat je de camera aan de app kunt toevoegen voor de installatie, moet je eerst de smartphone met het WiFi-netwerkje van de camera verbinden. Check altijd eerst de handleiding van de camera wat de naam is van het WiFi-netwerkje waar je mee moet verbonden voor de installatie.

In het geval van de CIP-39901 bijvoorbeeld, heeft het netwerkje altijd de naam "HD-XXXXX"

*De X staat hier voor het unieke cameranummer.

De installatie.

Nu dat je smartphone verbonden is met het WiFi-netwerkje van de camera, kun je de camera toevoegen aan de app. Dit doe je door op de 'Zoeken' of 'Search'-knop te drukken in de app in plaats van het scannen van een QR-code, zoals de handleiding suggereert.

Eenmaal toegevoegd, gaat het scherm over naar het camera-overzicht en de camera moet Verbonden of Online staan. Maar we zijn er nog niet.

Het afronden van de installatie

Om de installatie af te ronden moet je eerst de camera verbinden met het WiFi-netwerk thuis. Ga via de tandwieltjes in de app naar de 'Geavanceerde Instellingen' en daarna naar de WiFi-instellingen.

Kies uit de lijst je eigen WiFi-netwerk uit en vul het bijbehorende wachtwoord in. De camera zal nu stoppen met het uitzenden van zijn eigen WiFi-netwerkje en in plaats hiervan verbinden met het WiFi-netwerk thuis.
De smartphone verliest tijdelijk verbinden en zowel de camera als de smartphone verbinden vervolgens met het WiFi-netwerk thuis,

Check ook de installatievideo op YouTube en/of download de gebruikershandleiding hier.