Controleer in het eerste geval altijd of de MicroSD-kaart geschikt is voor uw camera. Hierbij zijn belangrijk:

• de maximale capaciteit van de microSD-kaart
  • de klasse van de microSD-kaart. We raden altijd aan om een SD-kaart van klasse 10 te gebruiken. Dit heeft te maken met de snelheid waarop bestanden kunnen worden opgeslagen op de microSD-kaart. Het omcirkelde cijfer op de voorkant van uw microSD-kaart geeft aan van welke klasse deze is.

De vereiste specificaties van de microSD-kaart voor uw camera kunt u vinden in de handleiding van uw camera, of op de productpagina van onze website.

Indien de microSD-kaart voldoet aan de vereisten, maar niet gelezen kan worden door de camera, kan het nodig zijn om de microSD-kaart te formatteren. Vaak kan dit door de camera zelf gedaan worden in de geavanceerde instellingen van de app.

Met behulp van een kaartlezer of microSD-adapter kunt u de microSD-kaart ook formatteren via uw computer. Hierbij is het belangrijk om als Bestandssysteem te kiezen voor FAT32. Andere bestandsindelingen kunnen niet door de camera's worden gelezen.

MicroSD-kaarten met een hogere capaciteit kunnen niet altijd direct als FAT32 geformatteerd worden. Hier is echter wel gratis software voor te downloaden.
Klik hier om op Google te zoeken naar software om uw microSD-kaart te formatteren als FAT32.
Zorg er altijd voor dat de camera stroomloos is wanneer u de microSD-kaart verwijdert of terug plaatst.
Indien de microSD-kaart wordt verwijderd of geplaatst wanneer deze nog bezig is met het wegschrijven van bestanden, kan het zijn dat de microSD-kaart hierdoor beschadigd raakt.

Verwijder de microSD-kaart door deze een stukje naar beneden te duwen. De microSD-kaart klikt dan uit haar bevestiging en wordt naar buiten geduwd. Bij het terugplaatsen van de microSD-kaart, dient u deze zover naar beneden te duwen totdat u een klik hoort. Het is soms noodzakelijk om het laatste stukje even goed met bijvoorbeeld uw nagel aan te duwen.

Kan de microSD-kaart nu nog steeds niet gelezen worden door de camera? Neem dan contact met onze Customer Service.