Onze ‘slimme’ producten, die werken in de Connected at Home app, kunnen met deze app verbonden worden door middel van wifi. De apparaten werken allemaal op een wifi frequentie van 2,4Ghz. Nieuwe wifi routers zenden steeds vaker naast het netwerk van 2,4Ghz ook een wifi netwerk uit met een frequentie van 5Ghz, en dit zorgt regelmatig voor storingen tijdens de installatie van onze apps. Hierdoor kan je op de telefoon bijvoorbeeld het ‘slimme’ apparaat niet vinden in het netwerk. Hieronder kan je een aantal tips vinden om dit te verhelpen en je apparaat toch succesvol met de app te verbinden.

Een mobiele telefoon maakt meestal gebruik van het sterkste netwerk, in sommige gevallen is dat het 5Ghz netwerk of het netwerk van een wifi versterkerAls je telefoon niet op het 2,4Ghz netwerk zit kan je niet verbinden met het apparaat. Bij de wifi instellingen van je telefoon kan zien wat de frequentie is van het netwerk waarmee je verbonden bent.

Door middel van onderstaande stappen voorkom je dat je telefoon het apparaat niet kan vinden tijdens de installatie.

1. Zet eventuele wifi versterkers tijdens de installatie uit.

2. Schakel het 5Ghz netwerk tijdens de installatie tijdelijk uit of wijzig de naam.

Om er voor te zorgen dat je telefoon niet verbindt met het 5Ghz netwerk kan je dit netwerk tijdelijk uitschakelen of de naam van het netwerk wijzigen. Daarmee is het makkelijker om met het juiste netwerk te verbinden.

Voor elke router werkt dit op een andere manier, vraag na bij je provider hoe je dit tijdelijk kan uitschakelen. (op internet zijn hier ook instructies voor te vinden)

3, Zet de mobiele data op je telefoon uit tijdens de installatie.

4. Neem voldoende afstand tot de router.

Als je het 5Ghz netwerk niet uit kan schakelen, zorg er dan voor dat je bij de installatie niet te dicht bij de router staat. Neem dus in ieder geval een paar meter afstand tot de router en controleer of je telefoon met het 2,4Ghz netwerk is verbonden. De verbinding gaat automatisch over naar 2,4 Ghz als de afstand groter wordt.

Na het volgen van bovenstaande stappen kan je de app verbinden met het apparaat. Na de installatie kan je de netwerken en versterkers weer aan zetten.

Mocht het onverhoopt nog steeds niet lukken, neem dan contact op met onze klantenservice.