Met de Link kan je apparaten uitschakelen als er koolmonoxide wordt gedetecteerd door een connected CO melder. Door een Energy Socket (of een Philips Hue schakelaar via de Hue integratie) uit te schakelen als er koolmonoxide wordt gedetecteerd schakelt een moderne CV ketel altijd uit, waardoor de koolmonoxide verspreiding gestopt kan worden. Dat is wel zo veilig.

INHOUD

Instellen van de functie

• Al geïnstalleerd

Voor deze functionaliteit moeten de volgende apparaten gekoppeld zijn aan de link

Energy Socket (of een Philips Hue Socket via de Hue integratie)

Mesh CO Detector

De volgende stappen leggen uit hoe u de functie kan aanzetten  in de HomeWizard Link-app:

1. Open de 'HomeWizard Link' app
  2. Ga naar  'Mijn huis' tabblad rechtsonder op het scherm. (automatisch bij openen van de app)
  3. Navigeer naar 'Huisinstellingen' door op het tandwielpictogram te tikken.
  4. Ga naar 'Beveiliging
  5. Scroll naar beneden naar de sectie veiligheid en zet 'Apparaten uit bij CO' aan
  6. Kies in de lijst van apparaten welke schakelaars je uit wilt zetten bij een CO melding

De volgende keer dat er koolmonoxide gedetecteerd wordt zullen de geselecteerde schakelaars uit gaan. Je zal ze daarna weer zelfstandig aan moeten zetten.

Waarom apparaten uitschakelen?

Een van de grootste veroorzakers van koolmonoxide in huizen is de CV ketel. Als er niet genoeg lucht naar de ketel kan of er een ander defect is kan er koolmonoxide ontstaan.Door een Energy Socket (of een Philips Hue schakelaar via de Hue integratie) uit te schakelen als er koolmonoxide wordt gedetecteerd schakelt een moderne CV ketel altijd uit, waardoor de koolmonoxide verspreiding gestopt kan worden. Dat is wel zo veilig.

Kan ik per CO melder kiezen welke apparaten uit moeten gaan

Op dit moment is het niet mogelijk om per CO melder apparaten uit te laten gaan. Alle geselecteerde apparaten zullen dus uitgaan elke keer als 1 van je CO melders koolmonoxide detecteert.