Alle rookmelders die op de HomeWizard Link werken kunnen getest worden. In dit artikel leggen we de test procedure uit voor de verschillende modellen rookmelders:

INHOUD

Een succesvolle test

Als je de rookmelder test zullen een aantal dingen gebeuren:

1. Je ontvangt een testnotificatie op je telefoon. In deze notificatie staat welke rookmelder is getest (de kamer van de rookmelder) en de Link naam. Ontvang je geen notificatie? Scroll dan naar beneden om te kijken hoe je dit op kan lossen
  2. De rookmelder kaart op de "mijn huis" pagina wordt groen en geeft aan dat de test succesvol is afgerond.
  3. In de geschiedenis van de rookmelder is te zien dat de rookmelder getest is.
  4. (Optioneel) Indien je hebt ingesteld dat alle lampen aan moeten gaan bij een rookmelding gebeurt dit ook tijdens een test. Kleurenlampen gaan aan in rood en overige verlichting gaat aan in wit. Als je wilt weten hoe je dit moet stellen klik dan hier.

Het testen van een Rookmelder

• Smartwares SH8-90101  Rookmelder

Het testen van de rookmelder doe je door de grote ronde knop bovenin 8 seconden in te drukken. Terwijl je de knop indrukt zal je twee keer 3 piepjes horen. Hierna zal de rookmelder doorgeven dat de test geslaagd is. De rookmelder zal elke 8 seconden een piep geluid maken tot je de test beëindigd.

Je kan de test beëindigen door de ronde knop nog 1x kort in te drukken. De rookmelder zal stoppen met piepen en de test is succesvol afgerond.

Het testen van een Meshrookmelder

Het testen van de rookmelder doe je door de grote ronde knop in het midden 5 seconden in te drukken. De rookmelder geeft een korte piep en de link app zal aangeven dat de test succesvol is zoals beschreven bij "een succesvolle test". Alle andere Mesh rookmelders en CO melders die aangesloten zijn op de Link zullen ook gaan piepen.

Beëindig de test door nog een keer kort op grote knop te drukken. Je zal nog 1x een piep horen en binnen 10 seconden zullen alle andere melders stoppen met piepen. De test is nu succesvol afgerond.

Geen test notificatie ontvangen

Als je geen test notificatie ontvangt maar de kaart op de "mijn huis" pagina wel aangeeft dat de test succesvol is zijn notificaties niet goed ingesteld. Hieronder leggen we uit hoe je dit op kan lossen

iPhone: Notificaties instellen

Notificaties voor Link moeten aan staan in de instellingen op je iPhone om notificaties te kunnen ontvangen. Zodra dit goed is ingesteld zou je automatisch rookmelder notificaties moeten krijgen. Hieronder zie je hoe je notificaties in kan stellen;

1. Ga naar de 'instellingen' van je iPhone
  2. Selecteer 'notificaties' in het instellingen menu
  3. Selecteer de ' Link' app van HomeWizard in de lijst met apps
  4. zorg dat 'Sta notificaties toe' aangevinkt is en zorg dat de drie verschillende soorten notificaties ook aangevinkt staan.
Meer informatie over notificaties zie Berichtgeving gebruiken op uw iPhone

iPhone : Niet storen

Met iPhone kan je met 'Niet storen' het geluid uitschakelen voor oproepen, waarschuwingen en meldingen die u ontvangt terwijl het apparaat vergrendeld is. Dit geld ook voor gebruik van de HomeWizard Link app meldingen. Voor de hand liggend is dat je niet storen ingesteld heb staan in de zelfde tijden indicatie  als Huis statussen van Slaapstand actief is. Hou er dus rekening mee, dat je hierdoor geen berichgeving ontvangt van de HomeWizard Link tijdens dat uw iPhone op 'Niet storen' staat.

TIP:
Koppel de 'Byron portable draadloos deurbel set' aan de HomeWizard Link om vanuit de Gong van de deurbel alarmering te ontvangen. Ook tijdens dat uw iPhone op 'Niet storen' actief staat.

Meer informatie over 'Niet storen' gebruiken op uw iPhone

Android: Notificaties instellen

De instellingen varieren een beetje tussen verschillende Android versies. Globaal moet je de volgende stappen zetten om notificaties correct in te stellen op Android:

1. Ga naar de  'instellingen' van je telefoon
  2. Navigeer naar Geluid & Notificaties
  3. Selecteer App notifications
  4. Selecteer de Link app
  5. Zorg dat "alles blokkeren" uit staat en dat notificaties zijn aangevinkt